Storytelling met CBS data

Hoe kunnen studenten van de opleiding CMD van Zuyd Hogeschool storytelling toepassen om de gegevens van het CBS op een aansprekende manier te presenteren?

windmill

European Green Deal – 13 stories (feb. 2024)

Ruim vijftig tweedejaars studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Zuyd Hogeschool Maastricht bogen zich in de periode november 2023 tot en met februari 2024 over dit thema en bijbehorende CBS-data en kwamen tot 13 multimedia story's.

Bekijk de stories
village

EU Green Deal – Sam's toekomst in tweevoud (jan. 2024)

Drie derdejaarsstudenten zijn tijdens hun stage aan de slag gegaan met het maken van een multimediastory over de European Green Deal. In dit verhaal kom je twee toekomstscenario's tegen die meer inzicht geven in de European Green Deal.

Bekijk de story

Afhankelijkheid van China – 5 animaties (juli 2023)

Een vierdejaars student is in de zomer van 2023 afgestudeerd met het maken van een multimediastory over de afhankelijkheid van China. Waarom is Nederland zo economisch afhankelijk van China, blijft dat zo en wat zijn precies de consequenties voor ons?

Bekijk de stories
farmfood

Duurzame Voeding – 14 stories (feb. 2023)

Ruim vijftig tweedejaars studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Zuyd Hogeschool Maastricht bogen zich in de periode november 2022 tot en met februari 2023 over dit thema en bijbehorende CBS-data en kwamen tot 14 multimedia story's

Bekijk de stories
minesite

Kritieke grondstoffen – Geopolitiek en duurzaamheid (juli 2024)

Twee vierdejaars studenten studeren in de zomer van 2024 af met het maken van een multimediastory over de afhankelijkheid van kritieke grondstoffen. Wat zijn kritieke grondstoffen, waar zitten ze in, waarom zijn ze zo belangrijk en wat als we ze niet meer hebben?